Vi har i prosjektet INTROMAT siden 2016, med støtte fra Forskningsrådet, utviklet digitale selvhjelpsprogram for voksne med ADHD, for kvinner etter gynekologisk kreft, for å forebygge gjentagende depresjon og for ungdom som er redd for å snakke foran klassen.

Sydde sammen godt innhold

Da den første nummenheten hadde gitt seg, tok vi en kikk på alle disse programmene, og så at vi kunne gjenbruke mye av innholdet med mål om å gi støtte og øke mestring til folk under korona-krisen. Vi hadde også i løpet av de siste årene utviklet et tett samarbeid med Youwell AS, noe som har resultert i et godt og sikkert digitalt verktøy som er brukervennlig for både innbygger, terapeut og innholdsutvikler.

Alt dette gjorde at vi etter to uker hadde de første modulene klare. Og den første deltageren kunne starte opp 3. april. Ettersom vi gjerne vil undersøke om programmene våre virker, er vi også veldig glade for at forskningsetisk komite behandlet og godkjente søknaden vår i rekordfart.

Positive tilbakemeldinger

Vi har så langt fått positive tilbakemeldinger fra deltagerne. Noen forteller om mindre uro, noen gir tilbakemelding om at det har vært godt å lese om andre som strever nå, mens andre liker godt verktøyene som har som mål å kunne samle seg og være litt mer tålmodig med seg selv når ting er nytt og vanskelig.

For oss er dette første gang vi har startet opp med å tilby et digitalt selvhjelpsprogram mens det enda var under utvikling. Programmet er nå helt ferdig og gjennomtestet. Vi vil justere innholdet i tråd med utvikling av pandemien og myndighetenes anbefalinger.

Vi håper nå at de som opplever økt stress og uro under koronakrisen nå får tilgang til et nyttig verktøy som co-mestring via Helsenorge.no.

Du finner verktøyet i Verktøykatalogen på Helsenorge.no.

Har du spørsmål? Ta kontakt på [email protected]